U bent hier

CV inregelen

Duurzaam thema:

Naast het lager zetten van de cv valt veel te winnen aan comfort én aan besparing door de verwarming beter in te regelen:

  • zorgen dat de warmte beter wordt verdeeld over de verschillende radiatoren. Dit is het zogenoemd waterzijdig of hydraulisch inregelen.
  • Vereniging Eigen Huis geeft in haar publicatie over het goed instellen van de verwarming aan dat in een gemiddelde woning een rendementsverbetering tussen de 5% en 15% behaald kan worden.
  • De Consumentenbond komt tot de conclusie dat hiermee zelfs een rendementsverbetering van 10% tot 20% haalbaar is. Voor sommige verwarmingen kan dynamisch inregelen nog een éxtra besparing opleveren

Bijna iedereen heeft een HR ketel, maar bijna niemand heeft zijn installatie goed ingeregeld wat weer nodig is om het hoge rendement te halen. Tijdens dit inregelen worden alle radiatoren zodanig ingeregeld dat ze de juiste hoeveelheid water gebruiken en de retourtemperatuur naar de ketel zo laag mogelijk wordt gehouden.

heeft u na het lezen van de informatie over CV inregelen nog vragen over uw CV, klik dan op onderstaande link en kunt u de vragen direct voorleggen aan onze deskundigen

https://veldhovenduurzaam.nl/forums/centrale-verwarming